Comic Drama in the Low Countries

cover-groot2-350x600

Met Ben Parsons heb ik Comic Drama in the Low Countries geschreven, het wordt uitgegeven door Boydell & Brewer. In het boek staan tien Engelse vertalingen van komische Nederlandse toneelteksten uit de Middeleeuwen, iedere tekst wordt ingeleid. De trailer vind je hier. Van het boek is ook een widget, waarop je de inleiding en het eerste hoofdstuk kunt lezen.

De boekpresentatie vond plaats tijdens een klein congres over humor in de literatuur op vrijdag 20 april 2012, 15.00 uur; Fontys Lerarenopleiding Tilburg, Mollergebouw: Blauwe Zaal.

Humoristische literatuur is van alle tijden. De sprekers op dit kleine congres nemen ieder een bepaalde periode voor hun rekening om de literaire humor uit die tijd te bespreken.
De dagvoorzitter is dr. Geert van Iersel (Fontys Lerarenopleiding Tilburg). Het programma is als volgt:

Na afloop was er een borrel (en de mogelijkheid om het boek – met korting – te kopen).
De toegang was gratis.

Er is een soort recensie verschenen over Comic Drama, maar waarom ‘Rotterdam’ in de kop staat, is me een raadsel. Ben en ik schrijven in ons boek niets over Rotterdam, het schilderij komt er ook niet in voor.

Overige recensies vind je hier, hier, hier, hier, hierhier en hier.

In de maart-editie van het reclameblaadje van mijn uitgever, Medieval Herald, is Comic Drama in the Low Countries voorpaginanieuws. Klik niet op ‘read more’ als je more wilt readen, maar klik hier voor het volledige artikel.

 

Comments are closed.