Limoncello

Zelf je eigen limoncello maken is heel eenvoudig. Dit is het recept:

Ziedaar mijn broeders de citroenen!
Vandaag maak ik geen leporello,
maar zelfgemaakte limoncello.
Dat is een drankje om te zoenen.

Ik schil zo’n tien citroenen heel
erg dun. En doe de schillen in
een pot met wodka naar mijn zin.
Ik pers ze dan, het sap is geel.

En dan de suiker, ongeveer
500 gram, dat doe ik met
het sap de pot in, wat een pret!
Ik schud de pot een enk’le keer.

Mijn glaasje vul ik in gedachten,
want ik moet nu drie weken wachten.

2015-03-07 13.04.05
Dit heb je nodig: tien citroenen, 500 gram suiker en een liter volstrekt smakeloze sterke drank.

 

2015-03-07 13.37.32
Doe de suiker in de weckpot, schil de citroenen zo dun mogelijk met een dunschiller en doe de schillen in de pot.

 

2015-03-07 13.50.48
Pers de citroenen en doe het citroensap in de pot.

 

2015-03-07 13.54.55
Giet de sterke drank in de pot. Schud de pot ieder half uur tot de suiker is opgelost. Zet de pot daarna een paar weken op een donkere plaats.

 

Zeef de limoncello en bottel hem in kleine flesjes.
Zeef de limoncello en bottel hem in kleine flesjes.

 

Comments are closed.