Cursus Boekschrijven

Wat zijn de meestvoorkomende wensen die op de bucket lists van mensen staan? Marathon lopen, wereldreis maken, bungee jumpen, Japans leren en een boek schrijven. Met die eerste vier kan ik je niet helpen, met die laatste wel. In januari start mijn cursus Boekschrijven. In Ellemeet (Zeeland) en in Tilburg (Noord-Brabant) schrijven we in een jaar een boek. Altijd al een boek willen schrijven? Is het er nog nooit van gekomen? Dit is je kans. Doe mee, schrijf je in en schrijf mee. Kosten: 350 euro. Na een jaar hou je je eigen boek vast.

We komen 12 donderdagen bijeen (’s avonds), verspreid over het jaar. Op de eerste bijeenkomst heb je een idee / onderwerp voor je boek en op de laatste bijeenkomst is je boek af. We plannen dan uiteraard nog wel een gezamenlijke boekpresentatie. Als cursusleider zal ik tips geven, aanjagen, afremmen, de zweep erover leggen, harten onder riemen steken én meeschrijven (ik ga een boek schrijven over 15e/16e-eeuwse rederijkersliteratuur).

Er zijn twee cursusplaatsen: Ellemeet en Tilburg. Dit zijn de cursusdata (onder voorbehoud):

  • Ellemeet: 18 jan, 1 feb, 1 maa, 29 maa, 26 apr, 24 mei, 21 juni, 30 aug, 27 sep, 25 okt, 22 nov en 20 dec
  • Tilburg: 25 jan, 8 feb, 8 maa, 5 apr, 10 mei, 31 mei, 28 jun, 6 sep, 4 okt, 1 nov, 29 nov en 27 dec.

Deelnemers moeten de wens hebben een boek te schrijven, maar het genre is onbelangrijk. Van mémoires tot kookboek, van thriller tot essaybundel – alles is mogelijk. Een ding is belangrijk: je wilt een boek schrijven. Je bent bereid om keihard te werken om dit doel te behalen. Je zult schrijven en schrijven en schrijven – en iedere maand is er een schrijfbootcamp.

Let op: het is geen cursus taalvaardigheid of spelling. Van de cursisten wordt verwacht dat ze geen problemen hebben met de taal, ze kunnen correct spellen, ze weten wat een alinea is en ze snappen wanneer ze een komma of punt moeten plaatsen.

 

 

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.